Ručak koji se lako sprema!
Sastojci:
– 600g svinjskog buta ( isečenog na šnicle)
– so i biber
– 3 kašike ulja
– 1 nakisela jabuka
– 1 manja glavica luka
– 100g badema
– 100ml nezaslađenog soka od jabuke
– 100ml pileće supe
Priprema:
Šnicle premažite solju i biberom. Zagrejte ulje u tiganju, pa na umerenoj vatri pecite šnicle 15 minuta. Stalno ih okrećite kako bi ravnomerno porumenele. Zatim ih sklonite sa vatre i zavijte u aluminijumsku foliju.
Jabuku operite, obrišite kuhinjskim papirom, a zatim presecite na pola. Očistite koštice, a zatim prepolovite svaku polovinu. Isecite je na deblje listiće, a potom te listiće prepolovite. Crni luk takođe operite i isecite, a zatim i sitno iseckajte. Badem takođe iseckajte.
U zagrejanoj masnoći koja je ostala od pečenih šnicli izdinstajte sastojke koje ste pripremili. Pospite preliv karijem, a potom sve još jednom izdinstajte. Prelijte supom i sokom od jabuka, a potom sve kratko izdinstajte još jednom.
Sos prelijte preko šnicli i sve zajedno servirajte.
(N1)