Recept za lagani ručak: Piletina na indijski način

Foto: unsplash.com/tdillon19

Ovaj recept za piletinu sa karijem osvojiće vas ukusom, a najbolje od svega je što se vrlo brzo pravi pa nećete potrošiti mnogo vremena uz šporet.

Sastojci:

– 1 pile

– 1/3 šoljice ulja

– 1/5 šoljice sitno naseckanog celera

– 1/3 šoljice crvenog luka

– 1 kašičica karija

– 1 veća jabuka

– paprike

– čeri paradajz

– 2/3 šoljice vrele vode

– sol, biber

– slatka paprika u prahu

Priprema:

Očišćeno pile iseći na delove, posoliti i lagano popržiti na ulju da porumene.

Na preostalom ulju popržiti celer i luk. Dodati sve ostale sastojke, osim vode, poklopiti i dinstati oko 30 minuta.

Dodati piletinu i vodu, poklopiti i kuvati dok meso ne omekša.

Gotovo jelo poslužiti uz pirinač.

Prethodni tekstNije samo za ukusna jela: Kari je neverovatno lekovit, dobar za kosu, kožu, varenje i jetru
Sledeći tekst10 namirnica iz kuhinje koje vam potamniti kosu na prirodan način

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime