Aromatična krem supa od bundeve

„Dođe da napišemo takvu knjigu o nepoznatoj umetnosti pripremanja krem supa od bundeve “

Potrebni sastojci

bundeva – 1 komad, sorta matilda
bujon od povrća – 1 litar, domaći
đumbir – komadi svežeg
praziluk – 1 struk
šargarepa – 2 komada
slatki krompir – 1 komad
koziji sir – 150 g, mek
maslac – 45 g
kurkuma – 2 – 3 prstohvata
kari – 1 prstohvat
muskantni oraščić – 2 prstohvata
ulje bundeve – 2 supene kašike
seme bundeve – 2 supene kašike
pavlaka

Način pripreme

Oljuštimo bundevu i očistimo od semenki (ako želite da servirate supu u njoj izvadite unutrašnjost i sačuvajte poklpac). Isecite ga na kockice (pasiraćemo ih).

Oljuštimo đumbir (veličine malog prsta) i izrendamo. Praziluk i šargarepu isečemo na kockice. Slatki krompir oljuštimo i krupnije isečemo.

Dinstamo povrće – praziluk, šargarepu i đumbir u malo maslaca na tihoj vatri. Dodajemo aromatične začene, kockice bundeve i krompir. Prelivamo ih bujonom od povrća i začinimo solju. Poklopimo i ostavljamo da se krčka na tihoj vatri dpk se bundeva potpuno ne skuva. Nakon što skinemo sa vatre, dodajemo izmrvljeni koziji sir (ili drugi po želji) i pasiramo.

Za to vreme pečemo pokvašeno seme bundeve u suvom teflonskom tiganju sa malo soli.

Serviramo supu sa pavlakom i semenkama bundeve.

Savet: Veoma efektno je kada je servirate u svežoj bundevi sa izvađenom unutrašnjosti.

Odgovarajući bujon od povrća za ovu supu se sa kuvanim kompirom, šargarepom, vezom peršuna i strukom praziluka.

Od proceđenih sastojaka pripremo pire od povrća, dodajemo maslac i sveže mleko.

(Катарина Кнежевић, bonapeti.rs)

Prethodni tekstIndijski tigar „prošetao“ 1.300 kilometara
Sledeći tekstIndija usvojila zakon o državljanstvu migranata

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime