Vegetarijanska musaka

Fantastičan ručak bez mesa!

Potrebno je:

– 0,5 kg mladog krompira

– dva veća patlidžana

– 3,4 struka mladog luka (dve glavice običnog luka)

– 3 šargarepa (rendana)

– dva čena belog luka

– dve tikvice

– 2 jajeta

– 200 ml pavlake

– svež peršun, za posipanje

– 100 g rendanog sira

– so, biber, kari, origano

Krompir i patlidžan iseći na kolutiće. Mladi luk propržiti na malo ulja, pa dodati rendanu šargarepu i tikvice. Pustiti da se krčka dok ne ispari voda, dodati soli i bibera i začina po ukusu. Pri kraju dodati i beli luk i kada zamiriše skinuti sa vatre.

Umutite pavlaku sa jajetom.

Ređati red krompira pa staviti fil od šargarepe pa par kašika pavlake pa kolutove patlidžana. Tako ređati dok ne nestane sastojaka, i na kraju staviti rendani sir.

Peći oko pola sata na 180 stepeni.

Pospite s malo svežeg peršuna.

(N1 Beograd)

Prethodni tekstIndija zahteva mesto u Savetu bezbednosti
Sledeći tekstIndija: Prepoznavanje drevnih predela

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime