Fantastičan ručak bez mesa!
Potrebno je:
– 0,5 kg mladog krompira
– dva veća patlidžana
– 3,4 struka mladog luka (dve glavice običnog luka)
– 3 šargarepa (rendana)
– dva čena belog luka
– dve tikvice
– 2 jajeta
– 200 ml pavlake
– svež peršun, za posipanje
– 100 g rendanog sira
– so, biber, kari, origano
Krompir i patlidžan iseći na kolutiće. Mladi luk propržiti na malo ulja, pa dodati rendanu šargarepu i tikvice. Pustiti da se krčka dok ne ispari voda, dodati soli i bibera i začina po ukusu. Pri kraju dodati i beli luk i kada zamiriše skinuti sa vatre.
Umutite pavlaku sa jajetom.
Ređati red krompira pa staviti fil od šargarepe pa par kašika pavlake pa kolutove patlidžana. Tako ređati dok ne nestane sastojaka, i na kraju staviti rendani sir.
Peći oko pola sata na 180 stepeni.
Pospite s malo svežeg peršuna.
(N1 Beograd)