Kelnski sajam i indijsko udruženje FICCI organizuju indijski sajam hrane – Anaporna od 3-5.
novembra ove godine u Bombaju. Na sajmu će se održati četiri paralelna događaja: Indijski
sajam hrane, sajam poslastica, sajam mlečnih proizvoda i sajam ambalaže.
Indijski svet hrane je jedan od važnijih međunarodni sajmova hrane i pića u Indiji i regionu. Biće proizvodi iz sektora: alkoholnih i bezalkoholnih pića, hleba i pekarskih proizvoda, konzervansa, začina, zdrave hrana, hrane za bebe, morskih plodova i ribe, smrznute hrane,
voća i povrća, pirinča, mesa, mlečnih proizvoda, konditorskih proiz voda i slatkiša.
Birjani
Aromatično jelo sa pirinčem, uz dodatak nekoliko pikantnih začina, obogaćeno mariniranom piletinom ili ovčetinom.
Savršeno za veliku porodičnu večeru.
Momos
Varijacija na tradicionalni dimsum, koji je popularan u severoistočnoj Indiji, koja graniči Nepal, jede se sa vatrenim crvenim sosom čutnijem.
Savršeno za brzu večeru uveče.
Kati rol
Tradicionalna ulična hrana popularna širom Indije. Miks kebaba, jaja, povrća i začina uvaljanih u paratu (vrsta ravnog hleba).
Savršeno za obrok u pokretu.
Bindi masala fraj
Pržena okra punjena začinom.
Savršeno za vegetarijance.
Rogan josh
Jaretina sa karijem, popularno jelo u području Kašmir. U Indiji se rogan josh pravi i od kozjeg meso umesto jagnjetine.
Savršeno za festivalske obroke.
Gajar halva
Izuzetno popularan desert, napravljen od kuvane šargarepe sa mlekom, šećerom i suvim plodovima.
Savršen kao dezert u zimsko vreme.
Samosas
Pržena ili pečena trouglasta hrana od krompira, koja sadrži i luk i grašak, servira se ljutim papričicama.
Savršeno za – bukvalno bilo kada, bilo gde.