Indija je zemlja porekla ovog recepta, intenzivnih ukusa, mešavina mesa sa roštilja i gulaša.
Sastojci za 6 osoba:
- 1 pile(oko 1,2 kg)
- 1 limun sok
- so, biber
za marinadu:
- 1 čili papričica
- sveži đumbir
- 1 glavica belog luka
- 2-3 velike kašike karija
- 1 velika kašika slatke paprike
- 350 ml jogurta
Piletinu iseći na jednake komade i ukloniti kožu. Sok od limuna staviti u posudu i time pokapati meso. Posoliti i pobiberiti. Pripremite marinadu, ogulite đumbir i sitno iseckajte, dodajte čili, isecite beli luk i dodajte u posudu sa začinima zajedno sa paprikom, karijem i jogurtom. Sve dobro promešajte.
Dobijenom smesom premazati piletinu. Piletinu peći na 180 stepeni oko 40 minuta. Tokom pečenja meso nekoliko puta premazati marinadom.
Poslužiti uz prilog po želji, najbolje uz pirinač.