Glavni sastojak ovih ukusnih kolačiča je tahini ili mleveni susam koji možete sami napraviti ili kupiti gotov.
Sastojci:
– 150g brašna
– kafena kašika praška za pecivo
– pola kašičiće sode bikarbone
– na vrh kašike soli
– 125g putera, na sobnoj temperaturi
– 125ml tahinija
– 100g smeđeg šećera
– 100g meda (ili šećera u prahu)
– jedno veliko jaje
Pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbon i so. Odvojeno umešajte puter, tahini, med i šećer. Treba da dobijete vazdušastu kremastu masu. Dodajte jaja pa mešajte još neko vreme.
Potom polako dodajte mešavinu s brašnom. Pri samom kraju će postati jako gusto, pa možete da uzmete rukama da izmešate. Kada dobijete homogeno gusto testo, prekrijte sa folijom i ostavite u frižder na par sati.
Pleh obložite papirom pa ređajte testo koje ste oblikovali po želji (možete koristiti modle ili rukama samo praviti oblike).
Možete takođe kao poslednji korak uvaljati kolačiće i još malo braon šećera, ali ako želite da smanjite malo količinu šećera preskočite ovaj korak.
Pecite na 200 stepeni oko 12-14 minuta. Ostavite da se malo ohlade pa možete jesti.
Prijatno!
(N1 Beograd)