Jagnjeći ćevap na ražnjiću ili kako da svi probaju ukusni Sali Sikh…
Potrebni sastojci
jagnjeće meso – 800 g, mleveno ili teleće meso
jaja – 2 komada
luk – 1 glavica, sitno iseckan
đumbir – 1 kašičica, rendan
ljuta paprika – 1 komad, sitno iseckana
biber – 1/2 kašičice
kumin – 1 kašičica
piment – 1/4 kašičice, mleven
cimet – 1 prstohvat
kardamon – 1 prstohvat
korijander – 1/2 kašičice
korijander – 2 kašike, svež, ili peršun – sitno iseckan
hleb – 2 kašike, mrve
pistaći – 50 g, krupno isitnjen
maslac – 2 kašike
so – po želji
Način pripreme
U činiju stavite mleveno meso, jaja i začine, bez maslaca, pa počnite da pažljivo mesite 10 minuta, a zatim ostavite meso 20 minuta, da upije sve začine.
Od dobijenog mlevenog mesa pravite loptice, a zatim ih stavljajte na ražnjić, tako da ih malo pritiskate, kako bi se dobro zalepile. Rastopite maslac i namažite meso.
Pecite ražnjiće na roštilju ili gril tiganju dok ne porumene.
(Tanja RadmanovacНовак56, bonapeti.rs)