Ručak kao iz restorana: Recept za hrskavu piletinu sa čilijem

Foto: YouTube/Khin's Kitchen (Printscreen)

Jedan od najpoznatijih indo-kineskih recepata, ovaj recept za piletinu sa čilijem odmah će postati i vaš omiljeni.

Jelo je začinjeno, hrskavo i tako ukusno da će vam se vaši prijatelji i porodica uvek tražiti porciju više. Možete brzo da pripremite ovaj sočan i hrskav recept za piletinu sa čilijem sa nekoliko jednostavnih sastojaka.

Kada se piletina dobro marinira u brašnu i začinima, komadi se prže u dubokom ulju, a zatim kuvaju u nekoliko povrća i mešavini začina i sosova. Nivo začina možete podesiti po svom ukusu jer neki ljudi ne vole previše ljutine. To se može učiniti smanjenjem količine zelenog čilija koji se koristi u jelu.

Sastojci:

3 porcije

500 g seckane piletine
1/2 šolje kukuruznog brašna
1/2 kašičice paste od belog luka
2 kašike isečenog zelenog čilija
2 kašike sirćeta
soli po potrebi
1 razmućeno jaje
1/2 kašičice paste od đumbira
2 šolje seckanog luka
1 kašika soja sosa
1/2 šolje suncokretovog ulja
1/2 šolje narezane paprike (zelena paprika)

Za dekoraciju

1 šaka seckanog mladog luka

Priprema:

Korak 1 Operite piletinu i pripremite marinadu

Da biste napravili ovaj ukusni recept, počnite sa pranjem piletine u malo mlake vode i ponovo je isperite hladnom vodom. Zatim uzmite veliku činiju i u njoj pomešajte piletinu, jaja, pastu od đumbira i belog luka i kukuruzno brašno. Sve sastojke pravilno izmešati. Takođe možete nakapati malo vode u testo da ravnomerno obložite komade piletine. Kada završite, stavite piletinu u frižider na 1-2 sata.

Korak 2 Pripremite čili pileću masalu

Nakon 1-2 sata, izvadite marinadu. Zatim zagrejte ulje u dubokom tiganju na jakoj vatri. Pažljivo stavite komade piletine u ulje dok se ne skuvaju. Uklonite i ocedite višak ulja na upijajućem papiru. U međuvremenu, zagrejte 1 ili 2 kašike ulja u posebnom tiganju na srednjoj vatri. Kada se ulje dovoljno zagreje, dodajte luk i pržite 2-3 minuta dok ne postane providan. Zatim dodajte papriku i zeleni čili i ponovo dobro promešajte. Možete dodati i malo suvog pečenog zelenog čilija da biste naglasili ukus. Štaviše, ako više volite da jelo bude ekstra začinjeno, ovom receptu možete dodati i malo zelenog čilija natopljenog sirćetom, jer dodaje ukus i aromu. (opciono)

Korak 3 Pripremite piletinu u soja sosu i sirćetu

Kada je povrće delimično prženo, dodajte soja sos, sirće, piletinu i so. Sve sastojke dobro izmešajte i uverite se da je piletina dobro obložena sosovima. Nastavite da mešajte da se piletina ne zalepi za tiganj.

Korak 4 Prebacite čili piletinu i poslužite toplo

Kada završite, izvadite i prebacite posudu u činiju. Ukrasite mladim lukom i pečenim susamom (opciono) i poslužite porodici i prijateljima. Sigurni smo da će se vašim najmilijima dopasti ovaj sjajan recept

Saveti

Ako ćete kod kuće da pravite čili piletinu bez kostiju, pokušajte da koristite pileća prsa jer ih je lako iseckati.

Za pravljenje čili piletine poput restorana, umočite piletinu sa čilijem u smesu od jogurta. Ovo će ih učiniti hrskavim i privlačnijim. Smesa se može napraviti mešanjem 2 kašike jogurta, 1 prstohvat soli i 1 ½ šolje vode. Namočite seckanu piletinu sat vremena i ostavite u frižideru preko noći ili 6-7 sati.

Za savršenu restoransku boju piletine čilija, koristite kašmirski crveni čili u prahu ili degi mirch. Ovo će dodati živu boju bez da bude previše začinjeno.

Prethodni tekst7 monumentalnih zdanja koja prikazuju neverovatnu arhitektonsku lepotu Indije
Sledeći tekst5 jutarnjih rituala za buđenje vaše duhovnosti

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime