Postoje tri vrste ljudi na ovom svetu. Oni koji vole piletinu sa puterom, oni koji misle da je takva piletina precenjena i oni koji je nikada nisu probali. Od svih njih, velika je tuga za treću vrstu.
Lepota piletine sa puterom leži u suptilnom bilansu i baršunastoj teksturi. Česte su verzije da se može služiti suviše slatko ili previše ljuto. Indijski kuvar, Simon Mali Čalal, prvi je pripremio ovo svetski poznato jelo u jednom restoranu u gradu Dehliju.
Potrebni sastojci:
- pileća prsa- 1 file
- puter 25 g
- crni luk
- cimet 1/8 kašičice u prahu
- beli luk 1 glavica
- đumbir
- kurkuma 1/4 kašičice
- čili papričica
- bademi
- pelat paprike 110 g
- koncentrat paprike 0.50 žlica
- jogurt
- korijander
- ekstra devičansko maslinovo ulje
- so i biber (sveže mleveni)