Piletina sa puterom na indijski način

Foto: Youtube/Printscreen

Postoje tri vrste ljudi na ovom svetu. Oni koji vole piletinu sa puterom, oni koji misle da je takva piletina precenjena i oni koji je nikada nisu probali. Od svih njih, velika je tuga za treću vrstu.

Lepota piletine sa puterom leži u suptilnom bilansu i baršunastoj teksturi. Česte su verzije da se može služiti suviše slatko ili previše ljuto. Indijski kuvar, Simon Mali Čalal, prvi je pripremio ovo svetski poznato jelo u jednom restoranu u gradu Dehliju.

Potrebni sastojci:

  • pileća prsa- 1 file
  • puter 25 g
  • crni luk
  • cimet 1/8 kašičice u prahu
  • beli luk 1 glavica
  • đumbir
  • kurkuma 1/4 kašičice
  • čili papričica
  • bademi
  • pelat paprike 110 g
  • koncentrat paprike 0.50 žlica
  • jogurt
  • korijander
  • ekstra devičansko maslinovo ulje
  • so i biber (sveže mleveni)
Prethodni tekstU Indiji će se do 2030. voziti samo električni automobili
Sledeći tekstEvo kako su čuvene indijske glumice izgledale na dan svog venčanja

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime