Lagani ručak sa dosta povrća u pikantnom umaku.
Sastojci:
– 500 gr pilećeg filea
– supena kašika senfa
– susam po ukusu
– 3-4 čena belog luka
– 1 crni luk
– 1 praziluk
– 50 gr kikirikija,
– 2 male kašike karija
– 2 cm korena svežeg đumbira
– po jedna crvena, žuta, zelena i šilja paprika
– 1 šargarepa
– 3 paradajza
– tucana paprika
Na ulju, u voku, propržite praziluk, beli luk, crni luk i kikiriki. Stavite i malo karija i đumbira.
Dodajte belo pileće meso, prethodno premazano senfom i posuto susamom (iseckajte ga na trake ili kocke). Potom stavite paprike – crvene, žute, babure, šilje (takođe iseckane), šargarepu isečenu na kockice i sitno isečen paradajz.
Ostavite malo da se krčka, a zatim stavite malo tucane, začinske sudžuk paprike.
Suština ovog jela jeste u tome da se namirnice kuvaju u sokovima koje same ispuštaju i da se koristi što manje ulja i vode.
Jelo se lagano krčka od 25 do 30 minuta, s tim što treba voditi računa o tome da se sastojci ne prekuvaju.
Prijatno!
(Mr.Kitchen, N1)