„Nije važno koliko su mali komadići, važno je da je tanjir pun do vrha “
Potrebni sastojci
pileće meso – 300 g, grudi
luk – 1 komad
beli luk – 1 čen
paradajz – 1 kašika, prženi
kari – 1 kašika, izvršita
pavlaka – 400 ml, za kuvanje
maslac – 1 grudva
so
biber
pečurke – 8 komada
Način pripreme
Isecite luk i beli luk na sitno. Isecite meso na zalogaje. U šerpi ili tiganju istopite maslac. Čim se istopi dodajte pileće meso i zapržite ga dok ne postane zlatasto.
Stavite pečurke (isečene na polu mesece) i sačekajte da se zaprže. Dodajte luk i beli luk. Sačekajte pet minuta i stavite kari sa paradajzom, so i biber.
Pržite nekoliko minuta i sipajte pavlaku. Mešajte i kuvajte dok meso ne bude gotovo.
Isključite i servirajte odmah.
Ako volite ljuto, možete da isečete jednu ljutu papriku i zapržite zajedno sa lukom i belim lukom.
(Mariola PantelicDžedaj69343, bonapeti.rs)