Ukoliko nemate mnogo vremena, a želite ukusno i tradicionalno indijsko jelo, predlažemo da pripremite brzi kari sa piletinom.
Potrebno je:
- 2 kašičice brašna
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice kajenskog bibera
- pola kilograma pilećeg filea, iseckanog na kockice
- 2 kašike ulja
- 1 kašika karija u prahu
- 1 srednji luk, sitno iseckan
- 2 čena belog luka
- 1 šolja pilećeg bujona
- 1/3 šolje suvog grožđa
- 1 1/2 kašike paradajz pirea
- 1/4 sveže iseckanog korijandera
- 1/4 šolje nemasnog jogurta
Priprema:
Pomešajte brašno, so, kajenski biber u palstičnoj kesi, dodajte naseckanu piletinu i promešajte kako bi se začini zalepili za nju.
U veći tiganj zagrejte ulje i propržite piletinu dok ne dobije zlatkastu boju. Zatim dodajte kari u prahu i promešajte. Piletinu izvadite iz tiganja i odložite. U isti tiganj sipajte još malo ulja, pa dodajte crni i beli luk, pržite na srednjoj vatri par minuta. Zatim u tiganj sipajte bujon, suvo grožđe i paradajz pire.
Piletinu vratite u tiganj i ostavite da se kuva još 8 minuta, dok se sos ne zgusne. Poslužite sa korijanderom i malo jogurta, i uz kuvani pirinač po želji.
Prijatno.