Paradajz čorba na indiijski način

Potrebni sastojci

za čorbu
paradajz – 1 kg
šargarepa – 2 komada
luk – 1 komad
beli luk – 2 – 3 čena
maslac – 30 g
sveže mleko – 250 ml
brašno – 1 supena kašika
đumbir – 1 kašičica
so – 1 kašičica
kari – 1 kašičica
šećer – 1 kašičica
maslinovo ulje

za ćufte
mlevneno meso – 200 g
jaja – 1 komad
so – ½ kašičica
kumin – ½ kašičica
biber – ½ kašičice
luk – 1 komad, manji
brašno – 2 supene kašike

Način pripreme
1. U šerpi ili dubokom tiganju sipate maslinovo ulje, u kojem propržite luk sa sitno iseckanim belim lukom i šargarepom. Dodajte đumbir i kari i pormešajte.

2. Dodajte paradajz i so. Ostavite da se skuva, dodajte oko 500 ml vode i ostavite na vatri da se krčka.

3. U posebnoj šerpi rastopite maslac. U njega sipajte 1 supenu kašiku brašna i propržite. Posudu skinite sa vatre i pažljivo dodajte mleko, nakon toga vratite na vateu. Kuvajte dok ne dobijete gustu smesu.

4. Gotov paradajz sos postepeno dodajte u smesu sa mlekom uz neprestano mešanje. Ostavite da se kuva još 10-ak minuta i skinite sa vatre.

5. Oni koji ne mogu bez mesa mogu dodati mini ćuftice u gotovu čorbu. Mleveno meso za ćuftice pomešajte sa sitno iseckanim lukom, solju, kuminom i biberom. Oblikujte male ćufte, uvaljajte u brašno i propržite.

(Катарина Кнежевић, Džedaj1041512123, bonapeti.rs)

Prethodni tekstTuristi hrle u Gandijev muzej
Sledeći tekstIndijski ambasador na Digital 2019 u Beogradu (video)

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime