Tandoori piletina omiljeni je specijalitet mnogima, ali pica sa ovim sastojcima nešto je poptpuno drugačije. Recept je vrlo jednostavan i sastojke možda već imate u kuhinji, a pripremu ćete lako savladati.
Potrebno je:
testo za picu
200 gr sira
400 gr pilećeg filea iseckanog na sitne kockice
1 kašičica ulja
1 kašičica đumbira
1 kašičica belog luka
1 kašičica paradajz pirea
1 manji crni luk
1 kašičica tandoori massala začina
1 kašičica kumina u prahu
1 kašičica čilija u prahu
so
Priprema: Piletinu ispržiti u tiganju sa lukom, dodati đumbir, beli luk, začine i paradajz pire, sve dobro izmešati, pa poklopiti dok ne bude spremno.
Na testo za picu naneti kečap i sir, zatim piletinu, još malo sira i još nadeva po izboru (paradajz, paprika, masline). Peći na 160 ºC 25 minuta.
Prijatno.