Ovaj recept za Naan vrlo je jednostavan i ukus hleba je kao iz indijskog restorana. Možete ga služiti i sa jelima ili mesom, ili jesti samo njega.
Potrebno je:
- pakovanje suvog kvasca
- šolja vrele vode
- 1/4 šolje šećera
- 2 kašike mleka
- 1 jaje, umućeno
- 2 kašičice soli
- 4 1/2 šolja brašna
- 2 kašičice sitno iseckanog belog luka (ukoliko želite)
- 1/4 šolje rastopljenig maslaca
Priprema:
U većoj posudi pomešajte kvasac sa vrelom vodom i ostavite najmanje 10 minuta. Umešajte šećer, mleko, jaje, so i dovoljno brašna da zamesite meko testo. Mesite 6 do 8 minuta na brašnom posutoj površini. Testo stavite u nauljenu posudu, pokrijte vlažnom krpom i ostavite da se podigne, oko sat vremena, dok ne dostigne dvostruku veličinu.
Testo ponovo razvijte, i umešajte beli kul. Kidajte male komade testa, veličine loptice za golf, uvaljajte u lopticu i stavite a pleh. Pokrijte krpom, i ostavite da odstoji još pola sata.
Ravojajte loptice u tanke krugove. Peći na zagrejanom tiganju 2 do 3 minuta sa jedne strane, dok se ne dobije zlatna boja. Nepečenu stranu premazati maslacem, pa okrenuti i nju peći još 2-4 minuta. Ponoviti proces dok ne iskoristite svo testo.
Prijatno.