Ovo kremasto, začinjeno i jednostavno preukusno indijsko jelo savršena je kombinacija mekanog graška i hrskavog sira (paneer) uz začinima bogat nadev.
Make a Matar paneer vegetable
Click here…https://t.co/GpdL2MO8wl#Vegetable #matar #paneer #Recipe #food #sabji pic.twitter.com/6RUDb2VpA0— All Recipe's (@JeesPatidar) June 19, 2021
Ako ste u žurbi, znajte da vam za ovo jelo neće biti potrebno duže od 30-35 minuta!
Recept još bolje ide uz kuvani pirinač ili hleb naan. Izbor je na vama.
Sastojci:
250 gr paneer sira
2 veća iseckana crna luka
1 kašičica paste od đumbira
1 kašičica kumina u prahu
1 kašičica korijandera u prahu
1/2 kašičice kurkume
prstohvat asafoetide
1 šolja vode
1 konzerva graška
so po ukusu
1 šolja paradajz pirea
1 kašičica paste od belog luka
prstohvat “mace“ začina (ljuska muškatnog oraščića)
1 kašičica čilija u prahu
1/2 kašičice kima
2 kašičice ulja
1 kašičica garam masala u prahu
kašika kisele pavlake
Za dekoraciju
šaka seckanih listova korijandera
This tasty Mattar paneer veggie curry #recipe is ready in just 15 minutes! https://t.co/ThSOhXB89Y #goodliving pic.twitter.com/zliBb2RwcL
— Asda (@asda) February 16, 2016
Priprema:
Najpre zagrejte ulje u tiganju. Kada se dovoljno zagreje, dodajte asafoetidu, kim u zrnu, prah mace, seckani luk i pržite dok luk ne dobije zlatkastu nijansu, pa dodajte pastu od đumbira i belog luka i pržite još 2-3 minuta. Zatim dodajte pire od paradajza.
Lepo umešajte i dodajte kašičicu garam masale i so. Promešajte i pržite par minuta, dok ulje ne počne da se odvaja sa ivica. Zatim dodajte kuvani grašak iz konzerve i paneer, koji ste prethodno propržili na ulju. Polako ih dodajte u jelo, pa sipajte vodu. Začinite po ukusu solju. Ako želite da jelo bude aromatičnije, garam masalu dodajte na kraju. Poklopite i ostavite da se krčka.
Kada jelo proključa, dodajte pavlaku i lepo umešajte.
Dekorišite korijanderom poslužite uz kuvani pirinač ili hleb.
Prijatno!