Marinirana ovčetina na indijski način

Foto: Thacreations/pixabay.com

Sastojci (za 8 osoba)

1 kg ovčijeg mesa
350 g očišćenog crnog luka
4-5 češnjeva belog luka
1/4 kašičice đumbira
1/8 kašičice kurkume
1/2 kašičice semena od slačice
1/2 kašičice kajenskog bibera
0,5 dl sirćeta
170 g oljuštenog i na kriške isečenog krompira
200 g oljuštenog i sitno isečenog paradajza

Način pripreme

Ovčije meso oprati i iseći na parčad. Crni i beli luk istucati u avanu zajedno sa začinima. Razrediti masu sirćetom, pa u tu mešavinu uvaljati parčad mesa i ostaviti da odstoje jedan sat.

Po isteku tog vremena izvaditi parčad mesa iz marinata i propržiti ih na dobro zagrejanom ulju. Dodati mešavinu začina i sirćeta, usuti supu i kuvati istiha desetak minuta.

Dodati krompir i paradajz, pa ostaviti jelo da krčka na tihoj vatri dok meso ne omekša. Služiti toplo.

Prethodni tekstDigitalno plaćanje za jednostavniju trgovinu
Sledeći tekstIndija neće više da sklapa ruske avione, već da ih proizvodi

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime