Ima dosta razloga da uvrstite i kokosovo ulje u svoju ishranu. Osnovni sastojak kokosovog ulja je laurinska kiselina, koja ima snažno antivirusno i antibakterijsko delovanje te nas tako štiti od mnogih bolesti.
Sastojci:
– 1 cvekla
– 1 nar
– 1 omanja jabuka
– 1 šargarepa
– 2 kašičice kokosovog ulja
– jabukovo sirće
– so i braon šećer
– menta za ukras
Priprema:
Očistite nar i cela zrcna sipajte u činiju za salatu. Jabuku, cveklu i šargarepu, oprati i narendati.
U odvojenoj posudici napraviti dresing tako što ćete pomešati dve kašike jabukovog sirćeta, malo soli i braon šećera sa kokosovim uljem. Kada spremite preliv, prelijte salatu, a zatim izmešajte dobro.
Možete staviti par listova nane, za ukus i dekor.
Kokosovo ulje možete koristiti i za pečenje ili prženje hrane – za razliku od drugih ulja koja na višim temperaturama drastično menjaju svoja svojstva te postaju kancerogena.
Preporučena dnevna količina je dve do četiri kasike hladno cedjenog kokosovog ulja dnevno. Da bi ga lakše popili, možete ga dodati u salatu ili zeleni kašasti sok.
(N1)