Ako vaša porodica voli malo pikantnija jela, iznenadite ih spremanjem kobasica sa ovim neobičnim sosom.
Sastojci:
– 6 kobasica
– ½ šoljice iseckanog crnog luka
– ½ šoljice iseckane jabuke
– 1 čen belog luka, iseckan
– 50 g kečapa
– 1 lovorov list
– 2 kašike meda
– 5 kašika karija
– Malo sirćeta
– Biber i so
– 2 kašičice iseckanog đumbira
– 2 kašičice ulja
Priprema:
Pripremite sve sastojke i u šerpici srednje veličine izmešajte ulje, crni luk i jabuke i mešajte dok se sve ne sjedini. Dodajte beli luk i sve zajedno kuvajte oko 1 minut. U šerpicu možete da sipate i 3 kašike karija, đumbir i ostale začine po ukusu. Zatim dodajte pola šoljice vode, kečap, lovorov list, sirće i med. Sve sastojke kuvajte dok ne proključaju, a zatim na laganoj vatri kuvajte još 30ak minuta uz povremeno dodavanje vode kako biste postigli željenu gustinu sosa.
Lovorov list izvadite iz šerpice, a zatim dobro izmešajte sos.
Sos odložite i ostavite da se prohladi, a za to vreme ispržite kobasice. Nakon što ih ispržite iseckajte ih na deblje kolutiće i stavite u činiju za posluživanje. Pospite kobasice sosom od kečapa i karija, a zatim pospite preostale dve kašike karija preko jela.
Uz ovo jelo možete poslužiti pomfrit ili restovani krompir sa alevom paprikom.
(N1)