Sastojci:
– 2 pileća bataka i karabataka
– 1 šargarepa
– 2 glavice crnog luka
– 1 komad praziluka
– 1 šolja pirinča (130g)
– 1 limun
– kari
– kurkuma
– so, ulje
Priprema:
1. Crni luk i praziluk iseckajte sitno i propržite na masti ili ulju.
2. Kada je luk staklast, stavite u njega meso i šargarepu na kolutove, nalijte vodom i ostavite da se krčka. Posolite. Stavite kašičicu kurkume i karija po ukusu (1-2-3 kašike koliko god volite). Iscedite u supu sok jednog limuna.
3. Nakon 30ak minuta sipajte unutra pirinač, a piletinu izvadite i pomoću dve viljuške skinite meso sa kosti. Možda budete morali da se pomognete i nožem. 4. Vratite meso u supu i kuvajte još 15ak minuta, uz dolivanje vode da biste postigli gustinu koja vam se sviđa. Dosolite po potrebi.
Prijatno!
(facebook.com/rucakza200dinara)