Indijski vegetarijanski delikates – jela od povrća (sabji)

Ako ste vegetarijanac, indijsku kuhinju morate probati.

Zbog hiljadugodišnje hinduističke vegetarijanske tradicije u Indiji, indijska kuhinja obiluje mnogim specijalitetima od povrća i mahunarki, a budući da se u njihovom kulinarstvu koriste i razni začini, Indija se s razlogom često naziva i “rajem za vegetarijance”.

Jela od povrća osnovno su jelo u indijskom kulinarstvu, uz variva od mahunarki, a pripremaju se od raznovrsnog povrća, tako što se povrće nakratko proprži na pročišćenom maslacu (ghee) ili (najčešće) ulju sa začinima, a zatim se dinsta u vlastitoj vodi na laganoj vatri.

Ako ste vegetarijanac, svakako morate probati povrće na “indijski način”, budući da je zbog bogatstva začina i kombinacije povrća ukus nezaboravan.

Prethodni tekstŠišanje na ulicama Nju Delhija
Sledeći tekstIndija traži od Ujedinjenih nacija da turističke posete budu na hindu jeziku

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime