Kupus sa krompirom i graškom je jedno od najpopularnijih jela severnoindijske vegetarijanske kuhinje. Vrlo je ukusno i zdravo.
U dubokom tiganju na zagrejanom ulju za prženje prorpžite prstovhat kumina/kima, a kad kumin potamni i otpusti miris, dodajte jedan paradajz osrednje veličine iseckan na kockice.
Zatim dodajte 1/2 čajne kasicice kurkume, cili u prahu po zelji (ili crvenu papriku) i kratko proprzite dok se paradajz ne otopi.
Zatim dodajte šaku graška, jedan veći krompir (iseckan na kockice) i glavicu kupusa osrednje veličine (iseckana kao za salatu).
Posolite po zelji.
Sve dobro izmešajte, da bi se začini dobro rasporedili.
Poklopite, smanjite vatru i ostavite da se dinsta.
Nakon 30-tak minuta otvorite poklopac, sve dobro izmešate i proverite kašikom svako povrće pojedinačno (pristisnite ga) da biste videli je li mekano. Ako jeste, gotovo je!
(facebook.com/danijelajokicvaislayzivotnitrener)