Indijske pogačice

Foto: Wikipedia/Roland zh

Čapati – indijske pogačice od celovitog brašna su nezaobilazan deo indijskog obroka. Prednost čapatija je da ne sadrže kvasac i da se mogu napraviti od 100% integralnog brašna.

Sastojci:

  • 500 g pšeničnog brašna
  • 40 g svežeg kvasca
  • 3 kašike ulja
  • so

Način pripreme:

Od brašna, ulja, kvasca, soli i malo vode formirati testo. Ostaviti da odstoji najmanje 4 sata zatim testo premesiti i oblikovati pogačice srednje veličine.

Peći sa obe strane na roštilju dok ne postanu smeđe boje. Poslužiti vruće.

Prethodni tekstPremijer Narendra Modi – „Ličnost godine“
Sledeći tekstVlada Indije uspostavila visejezičku telefonsku liniju za pomoć turistima

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime