Sastojci (za 12 palačinki):
- 200 g brašna od leblebija
- 1 kašičica kurkume
- ½ kašičice kajenske paprike
- ½ kašičice kumina u zrnu
- 1 manja glavica crvenog luka
- 1 ljuta papričica
- 1 manja veza peršuna
Način pripreme:
Sipajte brašno u činiju i dodajte vodu sobne temperature da dobijete testo gustine jogurta (oko 400 ml). Dodajte 1 kašičicu soli, kurkumu, kajensku papriku, kumin, sitno seckani crveni luk, ljutu papričicu, peršun i 2 supene kašike maslinovog ulja, pa sve dobro promešajte.
Na umerenoj vatri zagrejte teflonski tiganj, dodajte ½ supene kašike maslinovog ulja i razlijte po celom tiganju. Sipajte kutlaču fila da napravite deblju palačinku. Pecite oko 5 minuta, dok ne dobiju zlatno-žutu boju, pa okrenite i pecite sa druge strane još 2-3 minuta. Ponovite dok ne potrošite testo.
Poslužite toplo uz sočnu salsu od paradajza i malo zeleniša.