Indijska kuhinja

Foto: Pixel1/Pixabay.com

Hrana je važan deo indijske kulture, a karakteristična je po velikoj upotrebi raznovrsnih začina i začinskog bilja.

Veći deo indijske kuhinje mogao bi se okarakterisati kao vegetarijanski, ali tradicionalna indijska jela uključuju i piletinu, kozje meso, ovčetinu i ribu.

Raznolikost i različitost Indije vidi se i u kuhinji, pa Indusi iz verskih razloga ne jedu govedinu, a muslimani ne jedu svinjetinu.

Ipak, neki osnovni sastojci zajednički su svima – pirinač, brašno od integralne pšenice, razne mahunarke koje se spremaju kao kaša, kao i cela zbirka začina.

Prethodni tekstBeskompromisni borac protiv inflacije na čelu centralne banke Indije
Sledeći tekstNju Delhi – čarobna prestonica Indije (1)

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime