Gozba za vegetarijance: Začinski kari sa leblebijom

Foto: YouTube/The Happy Pear (Printscreen)

U skoro svakoj prodavnici možete kupiti već kuvanu leblebiju u konzervi, koja će umnogome olakšati pripremu ovog vegeterijanskog spcijaliteta.

Potrebno je:

  • 2 kašike ulja
  • 2 iseckana crna luka
  • 2 čena belog luka, isekcana
  • 2 kašičice iseckanog svežeg đumbira
  • 6 celih karanfilića
  • 2 izlomljena štapića cimeta
  • 1 kašičica mlevenog kumina
  • 1 kašičica korijandera u zrnu
  • 1 kašičica kajenskog bibera
  • so
  • 1 kašičica kurkume
  • 2 konzerve leblebije
  • 1 šolja iseckanog korijandera

Priprema:

Zagrejte ulje u tiganju i propržite luk dok ne omekša. Dodajte beli luk, đumbir, karanfilić, cimet, kjumin, korijander, so, kajenski biber i kurkumu. Kuvajte 1 minut na srednjoj vatri, konstantno mešajući.

Dodajte leblebiju zajedno sa tečnošću iz konzerve. Nastavite da kuvate dok se svi sastojci ne pomešaju. Skloniti sa vatre i služiti posuto korijanderom.

Prijatno.

Prethodni tekstNa indijske ulice stiže nova KIA
Sledeći tekstOva indijska država postaje svetski lider u proizvodnji čiste energije

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime