U skoro svakoj prodavnici možete kupiti već kuvanu leblebiju u konzervi, koja će umnogome olakšati pripremu ovog vegeterijanskog spcijaliteta.
Potrebno je:
- 2 kašike ulja
- 2 iseckana crna luka
- 2 čena belog luka, isekcana
- 2 kašičice iseckanog svežeg đumbira
- 6 celih karanfilića
- 2 izlomljena štapića cimeta
- 1 kašičica mlevenog kumina
- 1 kašičica korijandera u zrnu
- 1 kašičica kajenskog bibera
- so
- 1 kašičica kurkume
- 2 konzerve leblebije
- 1 šolja iseckanog korijandera
Priprema:
Zagrejte ulje u tiganju i propržite luk dok ne omekša. Dodajte beli luk, đumbir, karanfilić, cimet, kjumin, korijander, so, kajenski biber i kurkumu. Kuvajte 1 minut na srednjoj vatri, konstantno mešajući.
Dodajte leblebiju zajedno sa tečnošću iz konzerve. Nastavite da kuvate dok se svi sastojci ne pomešaju. Skloniti sa vatre i služiti posuto korijanderom.
Prijatno.