Ukoliko volite da isprobavate različite ukuse, ovo tradicionalno indijsko jelo će vas oduševiti.
Sastojci
- pileća prsa, 2 filea
- pileći bataci, 2-3
- marinada: jogurt, 1 čaša, čili, 1 kašičica, kurkuma, 1/2 kašičice, korijander, 1/2 kašičice, sveže rendani đumbir, 1 kašičica, beli luk, 2 čena
- sos: luk, 1 glavica, pelat, 1 konzerva, beli luk, 1 čen, so po ukusu, biber po ukusu, čili po ukusu, kurkuma, 2 kašičice
Način pripreme
Pomešajte sve sastojke za marinadu. Piletinu isecite na kockice, pa uronite u pripremljenu marinadu. Neka odstoji tako najmanje jedan sat, po mogućnosti i duže.
Nakon toga piletinu izvadite izmarinade, pa na malo ulja pržite naglo sa svih strana. Izvadite i stavite na stranu.
Na istom ulju pržite sitno iseckan luk dok ne postane gotovo smeđe boje.
Zatim dodajte beli luk i pelat, promešajte, pa kuvajte nekoliko minuta. Dodajte začine, vratite piletinu u umak i dinstajte još par minuta.
Pred kraj dinstanja dodajte u umak marinadu u kojoj se mariniralo meso i kratko prokuvajte. Poslužite uz kuvani pirinač.