Iako je vrelo leto, ne znači da ne možemo da uživamo u jednog toplom obroku sa dosta povrća!
Sastojci:
– tri supene kašike maslinovog ulja
– jedan crni luk, iseckan
– tri čena belog luka, usitnjena
– kafena kašika čili praha (ili dve, zavisi koliko ljuto volite)
– supena kašika kurkume
– jedna paprika, sitno seckana
– 200g pečuraka, seckanih (opcino, možete izbaciti ako nemate)
– 300g crvenog ili crnog pasulja
– 450g kukuruza iz konzerve
– 450g paradajza iz konzerve (sa sokom)
– soli i bibera
– rendani sir, pavlaka ili sveži začini za posipanje
Zagrejte ulje pa dodaje crni luk. Kada se proprži, dodajte beli luk, čili prah i kurkumu, pa kuvajte par minuta. Sada ubacite iseckane pečurke, papriku i kukuruz i ostavite da se krčkaji tri do pet minuta.
Dodajte pasulj, paradajz sa sokom, so i biber. Dodajte i čašu vode. Kada opet provri, smanjite temperaturu i ostavite da se krčka dok povrće ne omekne a sos postane gust.
Posolite i pobiberite još malo ukoliko treba.
Služite dok je toplo, uz rendani sir, pavlaku ili sveže začinsko bilje.
Prijatno!
(N1 Beograd)