Svi ljubitelji azijske kuhinje će uživati u ovom receptu, koji će biti divan vikend ručak za celu porodicu!
Sastojci za 4 porcije:
– 400g pilećeg filea
– 3-4 kašike soja-sosa
– 1 veza mladog luka
– 150g šampinjona ili drugih pečuraka po vašem izboru
– 1 omanji đumbir
– 2 čena belog lika
– 150 g graška (ili boranije)
– peršunov list
– so i biber
Priprema:
Meso dobro oprati hladnom vodom, zatim obrisati vodu kuhinjskim papirom ili čistom krpom. U pliću činijicu sipati soja-sos. Iseći pileći file na komade, a potom ih potopiti u soja sos i ostaviti da tako stoji.
Mladi luk oprati, očistiti i ukoso iseći na krupnije komade. Pečurke očistiti, otkinuti drške, a šeširiće iseći na što tanje listiće.
Beli luk i đumbir oljuštite i sitno iseckajte kako biste mogli da ih zajedno dinstate na ulju. Dodajte povrće koje ste spremili, kao i prethodno opran grašak. Celu smešu prelijte jednom gotovom supicom bez rezanaca, prokuvajte i ostavite da se kuva još 5 minuta.
Pileće kockice dodajte zajedno sa soja sosom. Posolite, pobiberite i pospite sitno naseckan peršunov list.
Za bolji ukus jela, možete dodati i 100g kuvanog pirinča ili 50g kuvanih nudli.
Prijatno!
(Autor:Sponzor recepta IDEA)