Aromatični basmati pirinač sa šargarepom, lukom, svežim đumbirom, kikirikijem i korijanderom, iznenadiće i najveće sladokusce.
Obradujte svoje ukućane ovim sjajnim receptom, koji ne zahteva mnogo vremena.
Potrebno je:
- 1 šolja basmati pirinča
- 2 šolje vode
- 1/4 pečenog kikirikija
- 1 kašičica maslaca
- 1 crni luk, iseckan
- 1 kašičica sveže iseckanog đumbira
- 3/4 narendane šargarepe
- so po ukusu
- kajenski biber po ukusu
- naseckan sveži korijander
Priprema:
Pomešajte pirinač i vodu u posudu srednje veličine. Stavite na ringlu i ostavite da proključa. Zatim smanjite vatru na najmanju jačinu, i ostavite da se krčka dok ne omekša, oko 20 minuta.
Dok se pirinač kuva, u blenderu usitnite kikiriki. U tiganju zagrejte maslac i dodajte iseckani luk. Kada luk omekša, dodati đumbir, šargarepu i so. Smanjiti jačinu vatre i pržiti 5 minuta. Dodati kajenski biber i kikiriki. Kada se pirinač skuva, dodati ga u tiganj i polako izmešati sa ostalim sastojcima. Služiti sa naseckanim korijanderom.
Prijatno.