Poslastice u Goi poznate su po svom jedinstvenom ukusu. Tradicionalni deserti pripremaju se tokom festivala u većini kuća, a prodaju na više mesta. U Goi za deserte koriste kokos, kokosovo mleko, Jaggeri i crveni pirinač – to su neizbežni sastojci njihovih poslasticama koji ih čine još lepšim.
Ovo su neverovatne poslastica iz cele države koje morate probati…
1. Bebinca
S obzirom na to da sadrži jaja, kokosovo mleko i brašno, ovaj desert je višeslojan. Tradicionalno, ima sedam slojeva i servira se sa sladoledom od vanile.
2. Kidiio ili Kulkuls
Hrskavi slatkiši koji mogu zasititi svačiju želju za nečim slatkim. Prave se posebno tokom Božića.
3. Kokad ili Cocada
Poslastice koje imaju blagi ukus kokosa. Spermaju se od kokosa i vanile, a umaču u posudu punu tople čokolade.
4. Perad
Ovaj desert ima lepu braon boju, napravljen je od guava sira i i nezamislivo je mek. Može da se jede za doručak na tostu kada nije u potpunosti kuvan ili kao desert kada je potpuno skuvan.
5. Patoleo
https://www.instagram.com/p/BVuhRCMhftj/
Patoleo je jedinstvena, meka, aromatična poslastica od pirinčane paste sa kurkuminim listom, Jaggeri-jem, cimetom i sveže rendanim kokosom. Ovaj zdrav desert popularno je jelo u toku sezone monsuna.
6. Nevri
Poznat kao Karanji, Nevri je popularni slatkiš iz Goe, naročito tokom praznika Divali i Ganesh Chaturthi. To su slatke knedle napravljene od Maida punjene kokosom, šećerom, makom, kardamonom i bademom.
7. Bolo De Rulao
Bolo de Rulao je kolač od kokosa i griza (sooji) koji se takođe naziva i Bolo De Batica. ‘Bolo’ je portugalska reč koja se prevodi kao torta. Dakle, ako niste probali ovaj desert, verovatno je vreme.
8. Channa Doss
Channa Doss ili Dose je slatkiš od Bengal grama dal ili Channa dal, kokosa, šećera i kardamona. Zahteva mnogo strpljenja i mešanja.
Dakle, sledeći put kada ste u Goi, znate šta da tražite od slatkiša!