Jutarnji eliksir: Jedan od najboljih recepata za vaše zdravlje

Foto: unsplash.com/akshayspaceship

U ajurvedi, kurkuma je poznata kao snažan antioksidans koji se bori s kancerogenim slobodnim radikalima, a takođe je antiseptik i ima prirodni protivupalni efekat.

Kurkuma je neizbežna u indijskoj kuhinji, ali ako ne jedete indijsku hranu svaki dan, kako uvrstiti ovaj prekrasan začin u svoju ishranu? Jednostavno! Začinite svoju toplu vodu s limunom.

Za dodatnu nit vrline dodajte prstohvat cimeta koji ima protivupalna svojstva i može da stabiliše nivo šećera u krvi (što znači da ćete jesti manje i osećati se duže zadovoljnim).

Jutarnji eliksir – Topla voda s limunom i kurkumom

Sastojci:

  • 1 šoljica tople (ne vruće) vode; a možete koristiti i šoljicu toplog mleka po izboru (bademovo, sojino ili kravlje)
  • ¼ čajne kašičice kurkume
  • sok od pola limuna
  • prstohvat cimeta (proizvoljno)
  • 1/8 čajna kašičica meda ili agavinog sirupa
  • kašičica kokosovog ulja

Priprema:

Nakon što zagrejete vodu, dodajte kurkumu, limunov sok i med, kokosovo ulje i dobro promešajte.

Kurkuma će se smestiti na dnu šoljice, tako da i dalje nastavite da mešate vodu dok pijete, i tako ćete iskoristiti sve prednosti kurkume. Pobrinite se da vodu popijete dok je još topla.

Dodavanje kurkuma u svoju toplu vodu je jeftino, blagog ukusa, a delotvorno deluje na svaki sistem u telu.

Dodavanje ovog moćnog začina vašoj ishrani je jedna od najboljih stvari koje možete učiniti za svoje dugoročno zdravlje.

Prethodni tekstAjurvedska preporuka za letnju ishranu
Sledeći tekstAjurvedska voda sa začinima za redukovanje toksina u telu

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime